HipHop/Urban/Street

FP danseskolen er Danmarks #1 legendariske urbane danseskole. Vi har 40 års erfaring med undervisning i Hiphop og Urban Streetdance. Det var FP danseskolen der tilbage i 1984 afholdt det første Danmarksmesterskab i Breakdance og Electric Boogie/Popping på Alexandra Rock Teater i København – eventet kickstartede Hip Hop dansekulturen i Danmark.

Vi har mange hold i alle aldersgrupper og vi er altid helt fremme i vores sneakers. Sonny FP arbejder også som artist i Hollywood/LA og han bringer altid det sidste nye indenfor Urban Streetdance/Hip Hop med til danseskolen i Danmark – læs mere om holdene i de forskellige aldersgrupper i topmenuen program.

HIP HOP NEW SCHOOL

New school er nyt i forhold til det gamle – old school. Basis trin fra ældre hip hop stilarter kombineres med nye. Stilen ses ofte i mange nye musikvideoer. Vi er eksperter i Hip Hop, klik her og se vores video.

HIP HOP LA-STYLE

L.A. Style er en new school stil, der er inspireret af hip hop danserne i Los Angeles hvor den kommercielle hip hop dans er størst. Se mange flere seje L.A. Style dansevideoer på SONNY`s YouTube kanal.

HIP HOP  GIRLY- STYLE

Hip Hop med et feminin præg – super hot og pigerne elsker denne stilart.

WACKING

Wacking er en african american form for street dance, der oftes danses sammen med Hip Hop koreografi. Wacking består af håndrulninger og dans med armene til musikkens rytme – pigerne elsker Wacking.

VOGUING

Stilarten er baseret på modelposeringer men indeholder også trin. Wacking og Voguing er stilarter der har samme feminine og stolte udtryk og supplerer derfor hinanden godt med de hurtige armbevægelser fra Wacking og de stærke poseringer fra Voguing.

DANCEHALL

Dancehall har rødder i afrikansk dans men indeholder også teknikker fra bl.a. mavedans samt blandes ofte med hip hop trin. Udover ragga musik, anvendes der i dag også andre musikgenrer til stilen såsom hip hop, soul og R&B. Stilen er ofte lidt fræk og er kendt for sine ”booty shakes” og twerking.

POPPING

Popping = electric boogie og stilen består af en masse forskellige teknikker til at styre kroppen på og skabe effekter som bølger, pops, slides, robot og slowmotion.

LOCKING

Locking er en oprindelig hip hop stilart og kendetegnes ved funky dansetrin, hurtige og markante hånd og arm bevægelser samt “locking” – altså låsende bevægelser hvor man fryser i en bestemt position så der skabes kontrast og afveksling. Der danses typisk til funk og soul musik såsom James Brown og Michael Jackson

HOUSE

House musik har ført til udviklingen af en unik dans af samme navn. Det er en up-tempo dansestilart med benarbejde kaldet footwork, men også bølgelignende bevægelser kaldet jacking.  Mange house sange indeholder elementer fra eksempelvis latinamerikanske, afrikanske og jazz rytmer. Vi er eksperter i House, klik her og se vores video. 

   

Hip Hop og Urban Street dance undervisning er sjov fritid for alle aldre  Klik her for børn – tweens – teensvoksne

Tilmeldinger modtages nu på info@fredie-pedersen.dk