Hip Hop

Hip Hop

FP danseskolen er Danmarks legendariske og  #1 urbane danseskole med 40. års erfaring i undervisning i Hiphop og Urban Streetdance. Det var FP danseskolen der tilbage i 1984 afholdt det første Danmarksmesterskab i Breakdance og Electric Boogie /Popping på Alexandra Rock Teater i København. Et event der kickstartede Hip Hop dansekulturen i DK.

Sonny FP arbejder også som artist i Hollywood/LA og bringer derfor altid de sidste nye tendenser indenfor Urban Street Dance/Hip Hop til danseskolen i DK – Vi har mange hold, i alle aldersgrupper. 

Læs her nærmere om nogle af de Hip Hop stilarter som vores Hip Hop klasser består af.

HIP HOP NEW SCHOOL

New school er en videreudvikling af den klassiske old school hip hop hvor basistrin fra ældre hip hop stilarter kombineres med nye. Stilen ses ofte i mange nye musikvideoer.

HIP HOP LA-STYLE

L.A. Style er en udløber af new school stilen der er inspireret af hip hop danserne i Los Angeles hvor den kommercielle hip hop dansestil er størst. Klik her og se vores eksempler på L.A. Style .

HIP HOP  GIRLY- STYLE

Hip Hop med et feminint præg – super hot og især pigerne elsker denne stilart. Klik her og se vores eksempel på Girly style

WACKING

Wacking er en Afro Amerikansk form for street dans der ofte danses inkorporeres sammen med Hip Hop koreografi. Wacking består primært af håndleds rotationer og dans med store armbevægelser – Wacking er en favorit hos pigerne. Klik her og se vores eksempel på Wacking.

VOGUING

Stilarten er baseret på model poseringer men indeholder også regulære trin. Wacking og Voguing er stilarter der begge har et feminint og meget stolt udtryk hvorfor disse 2 derfor supplerer hinanden godt. Klik her og se vores eksempel på Voguing.

DANCEHALL

Dancehall har rødder i afrikansk dans, men indeholder også teknikker fra bl.a. mavedans og blandes ofte med hip hop trin.

Udover reggae musik anvendes der i dag også andre musikgenrer til stilen såsom hip hop, soul og R&B. Klik her og se vores eksempel på Dancehall.

POPPING

Popping = electric boogie.

Stilen består af en masse forskellige  teknikker til at styre kroppen på, lave isolationer og skabe effekter som bølger, pops, slides, robot, og slow motion bevægelser. Klik her og se vores eksempel på Popping.

LOCKING

Locking er en af de helt oprindelige hip hop stilarter og kendetegnes ved funky dansetrin, hurtige og markante hånd og armbevægelser, samt “locking”/låsende bevægelser hvor man fryser i en bestemt position så der skabes konstant kontrast og afveksling i bevægelsesmønstret.

Der danses typisk til funk og soul musik såsom James Brown & MJ. Klik her og se vores eksempel på Locking.

HOUSE

House musik har ført til udviklingen af en unik dans af samme navn. Det er en up tempo dansestilart, med et særligt benarbejde kaldet “footwork”.

Stilarten er også kendetegnet af bølgelignende bevægelser igennem kroppen kaldet jacking.

Mange house sange indeholder elementer fra eksempelvis latinamerikanske, afrikanske, eller jazz rytmer. Få undervisere i Danmark mestrer denne stilart.